top of page
IMG_4246 2.jpg

YOGA voor kinderen en jongeren

Samen op ontdekking

Stel je een plek voor waar je kind zichzelf mag zijn en ruimte krijgt om zijn/haar intuïtie te versterken. Een plek waar het niet hoeft te presteren of aan een bepaalde norm moet voldoen. Een omgeving waar veiligheid, verbinding, plezier en nieuwsgierigheid centraal staan. Een rustpunt, waar je kind handvaten krijgt aangereikt om te filteren, zodat het dichter bij zichzelf kan blijven in het prikkelende leven van alledag.


Dat is precies de plek die ik in de yogaruimte probeer te creëren. Weet dat je kind er welkom is.WAT HET INHOUDT

Yoga bevordert soepelheid, kracht, evenwicht en bewustzijn in fysiek en mentaal opzicht.

Yoga werkt regulerend en brengt verbinding tussen je binnen- en buitenwereld.

In de yogalessen ga ik graag met je kind op ontdekking. 

Aan de hand van uiteenlopende thema’s gaan we samen op avontuur (bv. we verkennen de seizoenen, reizen naar zee, de ruimte of de jungle,…. ). Bij oudere kinderen kunnen de thema’s wat abstracter zijn en verkennen we ook zielskwaliteiten, zoals kracht, vertrouwen, moed, concentratie…

Onderliggend onderzoeken we daarbij de mogelijkheden van ons lichaam en onze geest en hun onderlinge connectie. Dit doen we op een speelse manier via beweging, ademhaling, verbeeldende oefeningen en zintuiglijke spelletjes. Je kind wordt bevestigd in zijn/haar aanvoelen en ervaring, terwijl plezier voorop staat.

Je kind wordt in zijn totaliteit benaderd en mag komen zoals het is: vrolijk, onzeker, energiek, voorzichtig, aandachtig, lenig of helemaal niet. Alles krijgt zijn plaats en er is ruimte voor verscheidenheid.

De lessen en werkvormen zijn divers en bieden een kader om tegenstellingen te ervaren. Activiteit en rust. Verstilling en ontlading. Opkomen voor jezelf en rekening houden met elkaar. Het ontdekken van nieuwe dingen en verdiepen door herhaling. Je grenzen verleggen of net aangeven wanneer het genoeg is. 

Deze werkwijze bevordert bewustwording en het natuurlijk helend vermogen van je kind. 

VOOR WIE

Voor alle kinderen die zich aangesproken voelen door bovenstaande omschrijving

en zin hebben om het uit te proberen. 

Het is een misvatting te denken dat je eerst ergens ‘last’ van moet hebben

of motorisch erg vaardig moet zijn om voor yoga te kiezen.

Yoga is voor iedereen en deugddoend voor iedereen die er plezier in vindt en regelmatig yoga beoefent.

Daarnaast streef ik er naar de lessen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Ook kinderen die speciale aandacht vragen, zijn welkom.

Wat nodig is voor deze groepslessen, is dat je kind zich comfortabel voelt in een groep van maximum 8 kinderen.

Neem gerust persoonlijk contact als je hierover vragen of twijfels zou hebben.

PRAKTISCH

De wekelijkse groepslessen zijn even gepauzeerd. Lessen op aanvraag zijn mogelijk, zowel individueel als in groep. Neem hiervoor zeker contact op!


Wil je liever een individuele yogales op maat van je kind, schrijf me dan ook. Je vragen zijn welkom.

Ik verken graag met jou waar jij of je kind nood aan hebben!

ERVARINGEN

“In de yoga mogen we allemaal wilde dieren zijn, en dat is zo leuk. (Lou, 3 jaar)”

“We kwamen heel dicht bij de echte ruimte, want we waren zelf raketten!” (Bill, 5 jaar)”


“We merken dat onze kinderen elke les opnieuw met hun lijf en hun hoofd verdwijnen in de wondere wereld die Kirsten creëert tijdens de yoga-lessen.” (Lina en Bob, ouders van Bill en Lou)

"In een groep met nieuwe kindjes komen is voor onze dochter niet gemakkelijk. Kirsten slaagt erin om elk kindje zich veilig te laten voelen en te laten genieten van een geweldige yoga-ervaring.

Ze laat kindjes groeien en bloeien." (Kristien)

"Onze dochter van 3 jaar is dankzij de yogalessen assertiever en zelfzekerder geworden. Kirsten haar aanpak doet wonderen. Kirsten zorgt ervoor dat elk kind er mag zijn zoals het is en geeft elk kind de tijd om te ontplooien. Elke les wordt opgebouwd rond een thema dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Van rups tot vlinder en de zee waren hier favorieten. Ook de liedjes die Kirsten zingt komen thuis nog aan bod."

(Ann en Wouter)

MIJN YOGA ACHTERGROND

De kinderyogalessen zijn gegroeid vanuit het samenkomen van mijn professioneel werk als kinderpsycholoog en mijn persoonlijke kennismaking met yoga enkele jaren geleden. Dit maakte mij heel nieuwsgierig naar hoe ik mijn eigen ontdekkingen op de mat kon vertalen naar het werken met kinderen.

Bij Arterre volgde ik van 2017-2019 de opleidingen Holistische Kinderyoga, Therapeutische Kinderyoga en Meditatie & Mindfulness met kinderen. Intussen volg ik ook een diepgaande yogadocentenopleiding volgens de traditie van Krishnamacharya bij Purusha te Buggenhout (2019-2023). Inmiddels ben ik RYS 200 gecertificeerd.

bottom of page