top of page

Over mij

Fotofolies x Kirsten-3.jpg

Meisje geboren in de jaren ’80. Attent, zorgzaam, met een goed geheugen en gevoelige zintuigen. Kleine zus. Geliefde. Moeder van 4 meisjes, waarvan er 3 bij ons zijn en eentje tussen de sterren. Tweelingmoeder.


Ik hou van vele en heel uiteenlopende dingen.

De zee - boven alles, de vroege ochtend, yoga, dingen maken met mn handen, alle tinten groen, kleuren mengen, zingen uit volle borst, lange roadtrips, vreemde talen, flamenco, de zon die schijnt op een ijskoude dag, textuur en contrast, details, verandering, kleine avontuurtjes, picknicken in de woonkamer.

Als kind leerde ik dat ik veel kon bereiken als ik hard genoeg mn best deed.

Ik merkte ook dat ik daar appreciatie van anderen voor kreeg. 

Toen ik zelf kinderen kreeg en het moederschap meer van me vroeg dan ik ooit had kunnen bedenken, merkte ik dat die aanpak z’n grenzen kent. Hoe veel ik ook deed, het leek nooit genoeg. Hoe harder ik m’n best deed, hoe vermoeider ik werd en hoe moeilijker het werd om mezelf en mijn kinderen te geven wat we nodig hadden. Beetje bij beetje kwam er verandering, naarmate ik ontdekte dat er ruimte kwam als ik minder deed, maar meer afstemde. Afstemde op de noden van m’n kinderen, maar ook op die van mezelf. In die ruimte ontstond een hernieuwde creativiteit, die ik in alle facetten van m’n leven probeer in te zetten. Mijn gezin is mijn grootste leerschool. M'n kinderen vragen van me om andere keuzes te maken, voor zichzelf en voor ons samen, om bewuster en assertiever in het leven te staan. Een voortdurend proces van afstemmen, ruimte maken, verbinden en loslaten. 


Intussen heb ik ruim 15 jaar werkervaring als klinisch psycholoog. Mijn expertise ligt op vlak van kinderen met ontwikkelingsstoornissen, hoofdzakelijk kinderen met autisme en hun ouders. 

Voor mijn begeleidingspraktijk maak ik gebruik van kennis en ervaring uit vele jaren permanente vorming op vlak van autisme en andere ontwikkelingsstoornissen (zowel diagnostiek als begeleiding), ACT (acceptance and commitment therapy), verbindend ouderschap, yoga en lichaamswerk, mindfulness, creative consciousness.

Ik ben steeds op zoek naar verdieping en volg jaarlijks verdere opleidingen. 

Mijn mentor Marianne Oude Nijhuis helpt me groeien en een helder zicht op de weg te houden.

Daarnaast volg ik een yoga docentenopleiding bij Purusha (Greet De Pauw).

Mijn praktijk is ontstaan vanuit mijn verlangen om meer rust, ruimte en een creatieve plek te creëren.

Voor mezelf en voor de kinderen en ouders die zich aangesproken voelen. 

Mijn inspiratie vind ik in de eerste plaats in mijn gezin en ook bij alle dappere ouders die ik in mijn werk al heb mogen begeleiden. Ouders die een eigen weg moeten zoeken, naast of soms mijlenver van het geëffende pad. Die eindeloos en telkens opnieuw moeten opkomen voor hun kind, andere keuzes maken, dingen verduidelijken, begrip vragen, twijfel meedragen, onbegrip incasseren. Mijn wens is dat deze ouders meer erkenning krijgen, voor het werk dat ze doen en alles wat ze hierbij voelen. Dat ze zich gesterkt voelen en handvaten vinden om zich het ouderschap en het leven terug toe te eigenen. Dat ze weten dat ze niet alleen zijn. 

Mijn droom is om mee te kunnen bijdragen aan verbinding tussen deze ouders. Zodat ze zich gesteund voelen en samen het werk kunnen doen (en soms ook even laten liggen). Zodat we erop kunnen vertrouwen dat onze kinderen hun plek zullen vinden in de wereld.


Weet dat je welkom bent.

Fotofolies x Kirsten-185.jpg

And perhaps, what made her beautiful was not her appearance or what she achieved, but in her love and in her courage and in her audacity to believe, no matter the shadows around her, light ran wild within her. And that was the way she came alive and it showed up in everything.
(Morgan Harper Nichols)

bottom of page