top of page
Fotofolies x Kirsten-133_edited.png

Yoga groepsles

Adem in beweging

Voel je welkom in mijn lessen als je verlangt naar meer rust, in je hoofd en in je leven. Als je zin hebt om af en toe op de pauzeknop te duwen, te vertragen. Als je terug meer voeling wil krijgen met je lichaam en de eindeloze gedachtenstroom in je hoofd wil doorbreken. Breng jezelf, stap voor stap, weer thuis. 

Yoga betekent unie, eenheid.

Yoga beoefenen zou je kunnen omschrijven als een engagement dat je aangaat met jezelf. Een intentie om met aandacht aanwezig te zijn bij je gedachten, je lichamelijke ervaring en je acties.

Regelmatig yoga beoefenen kan helend werken. Het helpt je om beetje bij beetje zicht te krijgen op wat jou belemmert om rust en eenheid te ervaren en de impact van die hindernissen in je dagelijks leven te verkleinen. 

Yoga is een rijke, holistische traditie uit India die uit verschillende pijlers bestaat.

In het Westen zijn we vooral vertrouwd met de fysieke pijler: het beoefenen van yogahoudingen.

Dat is voor veel mensen de meest concrete en toegankelijke ingangspoort om mee aan de slag te gaan.

Toch mag je yoga zien als meer dan enkel een fysieke work-out. 

Het is mijn intentie om je dat in mijn lessen te laten ervaren. 

VOOR WIE

Voor jou, als je nieuwsgierig bent om dit te ontdekken. 

Voor jou, als je op zoek bent naar een rustpunt in je week en je behoefte hebt om ruimte te maken voor jezelf en je lichaam. Je mag komen zoals je bent, met of zonder voorafgaande ervaring, zonder je af te vragen of je wel fit genoeg bent of het geschikte lichaam hebt.

Ik word opgeleid binnen de viniyoga traditie. 'Vini' is Sanskriet voor aanpassen.  We bouwen stapsgewijs op naar de doelhoudingen en passen de houdingen en opeenvolgingen aan aan jouw mogelijkheden - niet omgekeerd. Dat geeft houvast, zowel aan je lichaam als aan je geest. De nadruk ligt niet in de eerste plaats op het streven naar de perfecte houding. Je beweegt ‘in de richting van’, met daarbij veel aandacht voor de ervaring én voor de mogelijkheden van jouw lichaam. Waar nodig worden aanpassingen geboden. Binnen de duidelijke opbouw van de houdingen, beweeg je op je eigen tempo en is er ruimte om te voelen en aan te passen. Je adem geeft richting en ritme aan je beweging. Het mentale aspect en de wisselwerking tussen lichaam en geest zijn duidelijk in de lessen verweven. 

Als je vooral op zoek bent naar een heel actieve yogastijl die je fysieke conditie traint of de nadruk wil leggen op uitlijning van de houdingen, zijn mijn lessen wellicht niet wat je zoekt .

Yoga betekent unie. Ik streef ernaar de lessen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Neem contact op als je zou twijfelen of het deelnemen aan een groepsles iets voor jou is.

Ook individuele afspraken zijn mogelijk.

PRAKTISCH

  • lessenreeks op maandagavond van 18.45- 20u.
    (volzet)

  • lessenreeks op maandagavond van 20.30u-21.45u
    (volzet)

  • lessenreeks op woensdagochtend van 10-11.15u 


    Reeks van 7 lessen op 24/4, 8-15-29/5, 5-12-19/6. Kostprijs 98 euro

De lessen gaan door in de Reload Studio, Lusthovenlaan 9 te Mortsel. 

Al het nodige yogamateriaal is ter plaatse aanwezig.

Je schrijft in voor de hele reeks. Dit geeft de mogelijkheid om samen te komen met een vaste groep van maximum 7 deelnemers. Er is ruimte om na de les vragen te stellen of ervaringen te delen.

Vaste prijs per reeks. 17 euro per losse les indien je later in de reeks nog zou instappen. Schrijf me als je graag eerst een proefles komt volgen. Schrijf me ook als het financiële aspect een belemmering zou zijn. Aangepaste tarieven zijn mogelijk. 

Inge

Ik heb ontdekt dat ik tot nu toe nog nooit yogalessen heb gedaan waarbij het ritme voortdurend bepaald werd door de ademhaling en dat dit écht mijn ding is. Door dit ritme aan te houden voel ik veel meer flow en is het gemakkelijker om los te komen van dagelijkse beslommeringen. 

MIJN YOGA ACHTERGROND 

We zijn allemaal beginners wat yoga betreft. Ik ben steeds lerende en zoekend op weg naar hoe ik mijn eigen yoga-beoefening kan verdiepen en de yogaleer ook naast de mat in mn dagelijks leven kan integreren.  Lesgeven is voor mij verdiepen en samen met anderen op weg gaan. Ik word opgeleid in de traditie van Krishnamacharya, een invloedrijke Indische yogaleraar en heler (1888-1989).
Zijn leer wordt aan mij overgedragen door Greet De Pauw, Purusha yogaschool te Buggenhout, waar ik van 2019-2023 een 500h opleiding volgde tot yogadocent.
Daarnaast ben ik geboeid door het werk van Susanna Barkataki, die me inspireert om als Westerse yogadocent de eeuwenoude yogaroots te respecteren en het werk van Jivana Heyman op vlak van 'Accessible Yoga'.
Tot slot draag ik ook mijn eerste yogalerares, Hilde Naedts (vzw Still en Stem) een erg warm hart toe. Ze gaf me een stevige basis mee waar ik nu, vele jaren later, nog steeds op verder bouw. 

Fotofolies x Kirsten-101.jpg

Patañjali

Yoga takes you into the present moment, the only place where life exists.

bottom of page