top of page
70DFA842-A844-4D2F-833B-4CC9601DFA01.jpe

Luister naar je kunst
Cocreatiecirkel

Perhaps this very moment, could be the place you allow your heart to say all it has been longing to say,

Bringing color and music and life to all the things you are seeing in an all new way.

Perhaps this is where creativity takes on a new shape.

(Morgan Harper Nichols)


De cocreatiecirkel is een online ontmoetingsplek voor vrouwen die ruimte willen maken voor creativiteit in hun dagelijks leven en het vertrouwen in de waarde van hun eigen creativiteit willen vergroten.

Kom met een intentie, een project, een idee. Iets wat je wil doen, ontdekken, uitproberen, creëren.

Ervaar wat het met je doet en wat er voor je verandert

als je daar 7 weken lang bewust tijd en ruimte voor maakt.

Vind steun, inspiratie en herkenning bij andere vrouwen

waarmee je je ervaringen, ontdekkingen, onzekerheden kan delen.

De online bijeenkomsten helpen je ruimte maken en een moment in de week afbakenen voor je creatieve werk, ook als het werk in huis nog niet gedaan is. Je mag je plek vinden in een veilige omgeving, waar je kan ervaren dat je goed genoeg en creatief genoeg bent. Je hoeft niets te bewijzen en geen eindmeet te halen.  Je start daar waar jij nu bent. Door te creëren en deze tijd voor jezelf voorop te stellen, ervaar je meer vervulling en nieuwe energie, die je oplaadt voor wat het leven op dit moment van je vraagt. Via reflecties en oefeningen versterk je je band met je creatieve werk en krijg je een beter zicht op wat je nodig hebt om effectief te gaan maken.

In de cirkel kan je je ervaringen delen. Er wordt zonder oordeel naar geluisterd.

WAT JE ONTVANGT

Een 1 op 1 gesprek vooraf. In dit gesprek kan je me al je ideeën, verlangens, twijfels en vragen vertellen. Samen verduidelijken we wat deelname aan dit project voor jou zou kunnen betekenen.


7 online bijeenkomsten van 1,5 uur.  De bijeenkomsten kennen een gezamenlijke opening en sluiting waarin ervaringen gedeeld worden. Daar tussenin heb je 45 à 60 minuten individuele creatietijd (offline).


Wekelijks een e-brief met daarin inspiratie en/of ervaringsgerichte oefeningen en uitnodiging tot reflectie.

Toegang tot een online forum (geen sociale media), waarlangs je contact kan maken,

je vragen kan stellen en je werk kan delen.

Steun en aanmoediging van een groep gelijkgestemde creatieve vrouwen, die blij zullen zijn dat ook jij meedoet.

WAT ER VERWACHT WORDT

Je mag komen zoals je bent. Geïnspireerd, nieuwsgierig, moe, onzeker, struikelend, ervaren of net niet. 

In de cirkel is er geen resultaatsverwachting.

Er hoeft niets afgemaakt of opgeleverd te worden aan het einde van het traject.

Je mag komen met een duidelijk omlijnd project voor ogen waar je 7 weken lang aan verder werkt. Je mag ook week per week aangeven wat je wil doen. Als oefening om te kiezen en aan te voelen wat jou op dat moment nieuwsgierig maakt en ontspanning, plezier of voldoening zou brengen. Weet dat je 'creëren' in brede zin mag interpreteren. Je mag naaien, tekenen, schrijven, schilderen, zingen, bouwen... 

maar ook ruimer kiezen om ruimte, rust, plezier, focus ... te maken.

Wat nodig is, is jouw bereidheid en liefdevolle aandacht

voor je eigen creatieve proces en dat van de andere vrouwen.

WAAR en WANNEER HET DOORGAAT

7 online avonden van 20.30u -22.00u 

Dag in overleg met de groep te bepalen

Start januari 2022  

JE BETAALT

175 euro, vrij van BTW.

ERVARINGEN

"Bij aanvang verlangde ik er in de eerste plaats naar om tijd te maken voor mezelf en dan vooral om met mijn handen iets te doen, zoals schrijven, kleuren, een collage maken...

De grootste verandering voor mij, was dat ik dankzij ‘Luister naar je kunst’ op een dag in de week, terwijl ik de hele dag gewerkt had en best moe was, toch nog iets kon doen wat me rust bracht en ik zo dichter bij mezelf kwam. Het verraste me dat er in de korte tijd die we hadden zoveel gedeeld en ook nog gecreëerd kon worden. Het is echt gewoon doen, en elke kleine actie in de richting, zet al iets in beweging."(Elly)

"Ik voelde me veilig binnen deze groep om dingen te delen. Ik vond rust in de bevestiging dat wat ik maak niks “groots” hoeft te zijn.  ‘Maken waar je zin in hebt’ is goed genoeg. Ik merk dat ik bewuster ben gaan nadenken over hoe ik mijn tijd wil besteden en meer oog heb voor creativiteit in alle aspecten van mijn dagelijks leven." (Sarah)

VRAGEN DIE JE MISSCHIEN HEBT

Welk soort project moet ik kiezen?

Bij het woord 'creativiteit' denken veel mensen al gauw aan knutselen en beeldende kunst, zoals tekenen of schilderen. In 'Luister naar je kunst' mag je creativiteit veel ruimer zien dat dat. Een creatief groeiproces kan zich ontvouwen op heel veel verschillende domeinen. Je kan kiezen voor kleuren, schrijven, naaien, tuinieren, dansen, yoga, fotografie, fietsen repareren...(de lijst is eindeloos). Het gaat erom dat je ergens nieuwsgierig naar bent en zin hebt om er 7 weken lang je tijd en aandacht aan te besteden. Welk domein je ook kiest, je zal ontdekken dat er veel overeenkomsten zijn in het proces dat je doormaakt en de dingen die je ervaart.

Het kan zijn dat je iets nieuws wil leren of uitproberen. Dan zal dit traject je helpen er tijd voor te maken. Het kan zijn dat je veel creatieve dingen tegelijk doet, maar je graag wat gerichter op 1 project wil toeleggen. Het kan zijn dat je veel half afgewerkte projecten hebt en graag wil doorzetten, ook als de moed je soms in de schoenen zakt. Het kan zijn dat je iets wil creëren wat er nog niet is, dan kan dit traject een eerste stap zijn. Het kan zijn dat je lang geleden vaker bewust creatief bezig was en opnieuw de draad wil oppikken. Het kan zijn dat je graag wil ontdekken of en hoeveel creativiteit er in je zit, ook al weet je nog niet goed op welk vlak.

Ook hele kleine acties in hele kleine stapjes zijn van waarde.

Ik help je graag mee uitzoeken waar je zou kunnen beginnen. Schrijf me gerust!

Ben ik wel creatief genoeg?

Ja, dat ben je zeker. Ik geloof dat creativiteit in elke mens aanwezig is en je deze kan doen groeien door er bewust aandacht aan te geven. Je gebruikt je creativiteit zeker en vast in je leven van alledag om allerlei situaties tot een goed einde te brengen. Al ben je je daar misschien niet van bewust. Mogelijk weet je wel van jezelf dat je creatief bent, maar heb je dit zo lang weggestoken dat je je afvraagt of je het nog wel kan. Dan is 'Luister naar je kunst' de uitgelezen kans om een nieuwe start te maken en dit verlangen weer prioriteit te geven. 

Je start daar waar jij nu bent en doet wat haalbaar is in jouw leven op dit moment.

Er wordt niet vergeleken of afgemeten.

Hoeveel tijd moet ik naast de online bijeenkomsten nog voorzien?

Het is de bedoeling dat je aanwezig bent tijdens alle groepsbijeenkomsten (1,5u per week).

Natuurlijk kan er altijd een goede reden zijn om een bijeenkomst te missen.

Daarnaast is er een online forum, waarlangs wekelijks een inspiratiebrief verstuurd wordt en waarlangs je ook contact kan maken met de andere deelnemers en je ervaringen en je werk kan delen als je dit wil. Wat en hoeveel je hier al dan niet deelt, is volledig aan jou om te bepalen. Het is zeker een meerwaarde hier gebruik van te maken, zowel voor jezelf als voor de anderen, maar het is geenszins een verplichting.

Je kan niet achterlopen bij 'Luister naar je kunst'.

Ik doe al zoveel online, waarom dan ook nog een online cocreatiecirkel?

Ja, het zou zeker ook heerlijk zijn om offline creatiemomenten te hebben samen. Eén van de objectieven van 'Luister naar je kunst' is echter om je te helpen ruimte te maken voor creativiteit in je leven van alledag, te midden van je gezin, je werk en/of je huishouden. Daarom geloof ik dat het een meerwaarde is om dit traject ook online aan te bieden, zodat je kan uitzoeken hoe je thuis creatieve ruimte kan creëren. 

Fotofolies x Kirsten-12.jpg

Het creatieve leven schuilt meestal in iets eenvoudigs, niet in virtuositeit - hoewel dat op zichzelf heel mooi is. Maar in de liefde voor iets, zoveel liefde voor iets voelen dat scheppen het enige is dat je met die overvloed kunt doen. Je kunt gewoon niet anders.
(Clarissa Pinkola Estes)

bottom of page